ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ
Στις 2 Μαρτίου η Εύη Στατήρη μαζί με την Αθηνά Τσάκαλου προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της συμμετοχής σε «τρομοκρατική» οργάνωση, εν μέσω διαπόμπευσης από τα ΜΜΕ. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη του σχεδίου απόδρασης της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Ταυτόχρονα με την προφυλάκιση της μητέρας του Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου καθώς και της συζύγου του δεύτερου, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και η Αγγελική Σπυροπούλου ξεκίνησαν απεργία πείνας με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση των συγγενικών τους προσώπων . Μετά από 31 μέρες απεργίας πείνας και με κάποιους απεργούς στα όρια του θανάτου, φάνηκε να υποχωρεί η νέα αριστερή διαχείριση και να ικανοποιεί τα αιτήματά τους περνώντας σχετική τροπολογία. Επί της ουσίας φρόντισε η ίδια η τροπολογία να τεθεί πρακτικά ανενεργή με την προσθήκη της μαγικής λέξης «δύναται», δίνοντας έτσι το ελεύθερο στην αντιτρομοκρατική και δικαστική εξουσία να πράττουν κατά το δοκούν. Έτσι  η Αθηνά Τσάκαλου παραμένει εξόριστη στη Σαλαμίνα χωρίς την αναγκαία νοσοκομειακή περίθαλψη και χωρίς τη δυνατότητα να επισκεφθεί τα παιδιά της λόγω των περιοριστικών όρων που της έχουν επιβληθεί, ενώ η Εύη παραμένει προφυλακισμένη μετά από έξι αιτήσεις αποφυλάκισης οι οποίες ήταν όλες αρνητικές με απόφαση του  ειδικού εφέτη ανακριτή Νικόπουλου, καθώς και από τα  δικαστικά συμβούλια των Πόγκα και Μπαζάκη.

ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ
Η δίωξη και οι περιοριστικοί όροι της Αθηνάς Τσάκαλου καθώς και η δίωξη και προφυλάκιση της Εύης Στατήρη, είναι ανήθικες και άδικες ως αναφορά το νομικό κομμάτι, οι κατηγορίες δεν στέκουν και δεν υπάρχουν στοιχεία για συμμετοχή σε κάποια οργάνωση. Ακόμα όμως και να υπήρχαν στοιχεία δεν δικαιολογούν τις αποφάσεις των εισαγγελέων και ανακριτών ειδικά όταν υπάρχει και η σχετική τροπολογία για την αποφυλάκισή τους μετά την απεργία πείνας του Μαρτίου.
Η εκδικητική αντιμετώπιση του συστήματος απέναντι στην Εύη Στατήρη σκοπό έχει την τρομοκράτηση και προειδοποίηση για τον οποιονδήποτε στέκεται αλληλέγγυος ή στηρίζει ένοπλους αντάρτες πόλης. Πρέπει να εμπεδώσουμε καλά πως το δίκαιο και το άδικο είναι μια παραμύθα της εξουσίας και της κάθε ιεραρχικά δομημένης κοινωνίας και σκοπό έχει να χρησιμοποιήσει την ιδέα του δικαιώματος ως μέσο πυρόσβεσης. Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε αυταπάτες για πολιτικές συγγένειες και έντιμους εξουσιαστές και να στοχεύουμε κάθε αγώνας να μην μένει στα αρχικά του προτάγματα αλλά να συνεχίζει.
Στις 14/09 η Εύη Στατήρη ξεκίνησε απεργία πείνας σαν συνέχεια της προηγούμενης απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων. Είναι η φυσιολογική συνέχεια διεκδίκησης του αιτήματος που είχε τεθεί τότε για την παύση της ποινικοποίησης των φιλικών-συγγενικών σχέσεων των πολιτικών κρατουμένων.Η απεργία πείνας της Εύης Στατήρη μας υπενθυμίζει πως τα ψέματα είναι η βάση της εξουσίας, αλλά και πως οι νόμοι δεν πρόκειται να φέρουν καμία λύση στους αγώνες για ελευθερία, αυτή θα κερδηθεί με την οριστική καταστροφή της εξουσίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος αγώνας γίνετε για διεκδικήσεις είναι άσκοπος, αλλά πως άσκοπος είναι ο αγώνας που μένει σε αυτές και δεν προχωρά.
Η φασιστική απόρριψη των αιτήσεων  αποφυλάκισης της Εύης και την ίδια στιγμή η άρση των περιοριστικών μέτρων του νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, αποφυλάκιση του Γιάννη Λαγού καθώς και οι 16 συνεχόμενες αναβολές στην δίκη της χρυσής αυγής, είναι πρόκληση και επίδειξη δύναμης όχι μόνο προς την Εύη Στατήρη και τους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους του Μαρτίου, αλλά και προς όλους τους αλληλέγγυους. Αυτή η απόφαση λίγες μέρες πριν την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έρχεται να μας υπενθυμίσει τα παραπάνω και να μας αποδείξει προκλητικά ότι οποιοδήποτε συστημικό πιόνι θα αντιμετωπίζεται ευνοϊκότερα. Επιπλέον όταν η εξουσία δεν μπορεί να λυγίσει τους αγωνιστές χρησιμοποιεί οποιοδήποτε μέσω για να πετύχει τον στόχο της. Ας μην αφήσουμε το συναίσθημα να νικήσει των αγώνα, ας το χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο του αγώνα.
Για την ΑΝΑΡΧΙΑ…

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ
ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ