Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 20/06 ανακαταλάβαμε το Αναρχικό Στέκι Utopia A.D και πραγματοποιήσαμε εκδήλωση για την άνοδο του εθνικισμού.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από 20+ άτομα και διήρκεσε πάνω από 2 ώρες. Το πρωί της επομένης, η τεχνική υπηρεσία του Δ.Π.Θ παραβίασε την πόρτα και επανεγκαταστάθηκαν οι φύλακες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξαναπήραμε το στέκι. Καλούμε τον κόσμο που θεωρεί τον εαυτό του κομμάτι της ριζοσπαστικής σκέψης να περάσει στην πράξη και να στηρίξει την κατάληψη. Η ανακατάληψη του χώρου μας είναι μια ακόμη απάντηση στον νέο κύκλο καταστολής, ο οποίος ξεκίνησε στις 7 Φεβρουαρίου όπου πέραν της εκκένωσης, πραγματοποιήθηκε η αρπαγή των πραγμάτων μας από την τεχνική υπηρεσία με εντολή του πρύτανη Φώτη Μάρη (τα πράγματα του στεκιού συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας από τις πρυτανικές αρχές).

Από τότε μετράμε άλλες 4 ανακαταλήψεις και ξεκαθαρίζουμε πως θα συνεχίζουμε να μαχόμαστε για την υπεράσπιση του χώρου μας.

Όσο για τους εργαζόμενους της τεχνικής υπηρεσίας και τους φύλακες, οι οποίοι λένε πως κάνουν τι δουλειά τους και φοβούνται μην απολυθούν ή λάβουν εκδικητική μετάθεση, ξεκαθαρίζουμε για τελευταία φορά πως η δουλειά τους δεν είναι να εμπλέκονται σε πολιτικά ζητήματα. Η καταστολή που δεχόμαστε είναι ξεκάθαρα πολιτική και η επιλογή της θέσης που θα πάρουν δική τους.

Δε θα αφήσουμε ούτε το στέκι μας αλλά ούτε και την προσπάθεια εξευγενισμού/αποστείρωσης των πανεπιστημίων να περάσει. Στα λευκά και γκρίζα ντουβάρια τους θα δώσουμε ζωή, το ίδιο και στο προαύλιο της παλιάς νομικής όπως κάναμε τόσα χρόνια.

Για όσους χαλιούνται με τα graffiti και τα “κακογραμμένα” συνθήματα, τους λέμε πως ακόμη και οι μουντζούρες είναι προτιμότερες από τα κενά ντουβάρια, γιατί πολύ απλά τα “βρώμικα” ντουβάρια υποδηλώνουν ζωντάνια.

Ενώ για όσους αναρωτιούνται ποιοι είμαστε και τι έχουμε κάνει, μπορούν να πάρουν μια μικρή γεύση από τη δράση μας στο utopia-ad.org.

Όλα συνεχίζοντα…

Δεν Τα Παρατάμε – Δεν Παραδινόμαστε

Ζήτω Η Αναρχία

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D