ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝA ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ

Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας για να δικαιολογήσει την 3η απορριπτική απόφασή στο αίτημα του πολιτικού κρατούμενου Νίκου Μαζιώτη για την υπό όρους αποφυλάκισή του, επικαλέστηκε άλλη μια φορά τα πειθαρχικά που “υπέπεσε”  ο σύντροφος. Πειθαρχικά “παραπτώματα” που είχαν τελεστεί 6 χρόνια πριν και έχουν λήξει (στα δύο χρόνια, όπως ορίζει ο σωφρονιστικός κώδικας).

Παρά την θετική εισήγηση της εισαγγελέα, το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας συνεχίζει συστηματικά να απορρίπτει το αίτημα του συντρόφου που έχει εκτίσει ήδη 10,5 χρόνια για τη δράση του ως μέλος της ένοπλης αναρχικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και για την οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Στην αιτιολογία της απόρριψης του αιτήματός του αναφέρεται επιπλέον ότι: έχει σταθερή ροπή προς την τέλεση αξιόποινων πράξεων και συνεπώς, δεν έχει σωφρονιστεί καθώς παρουσιάζει έλλειψη ηθικής βελτίωσης!

Τα “πειθαρχικά”, αφορούν πράξεις αντίστασης απέναντι στις αυθαιρεσίες του κράτους και των διοικήσεων των φυλακών. Πιο συγκεκριμένα αφορούν το σπάσιμο κάμερας ασφαλείας τον Ιανουάριο του 2017 όταν μετά τη σύλληψη της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα, απήχθηκε  από την “αντιτρομοκρατική” ο 6,5 χρονών τότε γιος των συντρόφων και οδηγήθηκε φρουρούμενος στο ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων αφού πρώτα τους αφαίρεσαν προσωρινά την γονική επιμέλεια με σκοπό να σπάσουν την γονική σχέση μαζί του, ενώ  είχαν αρνηθεί να παραδώσουν το παιδί σε συγγενείς. Γι’ αυτόν το σκοπό χρησιμοποιήθηκε κατά των συντρόφων Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα μια διάταξη που αφορά κακοποιητές γονείς, κάτι το οποίο είναι η ύψιστη προσβολή για τους 2 συντρόφους ως αγωνιστές, όπως αναφέρει και ο Νίκος Μαζιώτης στο κείμενο του.

Τα υπόλοιπα “παραπτώματα” έχουν να κάνουν με κινητοποιήσεις των φυλακών καθώς και με πράξεις αντίστασης ενάντια στην αυθαίρετη κράτηση του συντρόφου για 6 μήνες στην απομόνωση.                                                                                

Σε ολόκληρη τη διάρκεια της πολυετούς δίκης, αλλά και της φυλάκισής τους, τα αιχμάλωτα μέλη του Ε.Α, Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, έχουν σταθεί αμετανόητοι υπερασπιστές της ένοπλης επαναστατικής δράσης και του αντικρατικού αγώνα, τον οποίο συνεχίζουν παρ ότι αιχμάλωτοι. Γι’ αυτούς τους λόγους, το κράτος είχε εξαρχής ως στόχο την ηθική, ψυχολογική και οικονομική εξόντωση τους  και της οικογένειάς τους. Να θυμίσουμε πως ο Νίκος Μαζιώτης είναι ο πρώτος κρατούμενος των φυλακών τύπου Γ στον Δομοκό, ενώ ο ίδιος και η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα πήραν άδειες πολύ καιρό μετά από την ημερομηνία που δικαιούνταν. Γενικότερα η αντιμετώπιση των 2 συντρόφων από το κράτος είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα (και του αντάρτη πόλης Δ. Κουφοντίνα) εκδικητικότητας του κράτους κατά όσων με συνέπεια, αμετανόητα δεν προδίδουν τις ιδέες τους.

 Επειδή η ηθική έχει μια αόριστη έννοια η οποία ορίζετε από τα υποκείμενα που την χρησιμοποιούν, σύμφωνα με τις ιδέες τις αξίες την κουλτούρα και τον πολιτισμό που πρεσβεύουν, κατανοούμε απόλυτα τη στάση του συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας και τις “αξίες” όσων υπηρετούν.

Αντίθετα, η αναρχική και επαναστατική ηθική που διακατέχει τον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη και  την συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, είναι αλληλένδετη με τις έννοιες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, σε έναν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ αξιοπρέπειας και ανιδιοτέλειας, για την κοινωνική επανάσταση.

Το καθεστώς εξαίρεσης ως προς την μεταχείριση των αμετανόητων αγωνιστ(ρι)ών προεικονίζει το μέλλον των “ανυποψίαστων” καταπιεσμένων.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D.