Για την κρατική δολοφονία του νεαρού Ρεμί στη Γαλλία

Το Σάββατο έγινε πορεία επανα-κατάληψης της εκκενωμένης ZAD du Testet στην περιοχή Ταρν της νότιας Γαλλίας. Συμμετείχαν περίπου 5 με 7 χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Έγιναν συγκρούσεις με τους μπάτσους το απόγευμα, τραυματίστηκαν 10 άτομα, ενώ ένα άτομο πυροβολήθηκε με πλαστική σφαίρα στο κεφάλι. Τα ασθενοφόρα αρνήθηκαν να έρθουν.Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν γύρω στις 9 το βράδυ, έπεσαν δακρυγόνα και οβίδες κρότου σε ευθεία βολή.Κατά τις 2-3 το πρωί, ο Remi Fraisse, 21χρονος από την Τουλούζ, εθεάθη να πέφτει στο έδαφος και να σύρεται από τους μπάτσους. Η προκαταρκτική αυτοψία έδειξε ότι χτυπήθηκε από κάποια οβίδα κρότου με υψηλή περιεκτικότητα TNT (τρινιτροτολουόλη), γεγονός που προκάλεσε τον θάνατό του. Αργότερα ο Υπ.Εσ. τσακίστηκε να αποσύρει τις δολοφονικές βόμβες.Αμέσως καλέστηκαν πορείες διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

https://www.youtube.com/watch?v=crMRtNicXrg

Πορείες στη Γαλλία για τη δολοφονία του Ρεμί

80 άτομα συνελήφθησαν προχθες από πανικόβλητους μπάτσους στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του νεαρού Ρεμί Φρες στο Τεστέτ.Οι δυνάμεις καταστολής περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και τους έσυραν σε κλούβες.Οι δρόμοι του Παρισιού, της Λυόν και άλλων πόλεων κατακλύστηκαν από διαδηλωτές που εξέφρασαν την οργή τους για τη στυγνή κρατική δολοφονία.
B1JB6mqIEAEPWNk
Ο Ρεμί χτυπήθηκε από δακρυγόνο στο κεφάλι κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια σε φράγμα στο Τεστέτ που θα καταστρει το 40% του δάσους ωφελώντας μόνο μερικούς μεγαλο-αγρότες.B0-gbnQCQAAxGP9
Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ