Εικόνα006Σήμερα Σάββατο 21/1/2017 στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης αλληλεγγύης στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα πραγματοποιήσαμε μικροφωνική στο πεζόδρομο της Παλιάς Νομικής. Επιπλέον, μοιράσαμε κείμενο αλληλεγγύης, πετάξαμε τρικάκια και κρεμάσαμε πανό αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα και το ένοπλο γενικότερα.

EA 1

O Επαναστατικός Αγώνας , μια αναρχική οργάνωση αντάρτικου πόλης , ξεκίνησε το λόγο και τη δράση της το 2003.Μία οργάνωση που έθετε ως στόχους της καπιταλιστικές και κρατικές δομές , επιδιώκοντας να καταδείξει τους υπεύθυνους για την εξαθλίωση του κοινωνικού συνόλου ( π.χ. πρεσβεία ΗΠΑ, Τράπεζα Ελλάδος).Ακόμα , απευθύνεται στην κοινωνία έχοντας ως στόχο την κοινωνική επανάσταση.

Το 2010, μετά από συμπλοκή με πλήρωμα περιπολικού πέφτει νεκρός ο Λάμπρος Φούντας. Μετά τις πρώτες προφυλακίσεις, το 2012 η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης παραβιάζουν τους περιοριστικούς τους όρους και περνούν στην παρανομία με ένα μωρό στην αγκαλιά, ενώ το κράτος τους επικηρύσσει ανταμείβοντας τη ρουφιανιά με 1.000.000 ευρώ για τον καθένα!

Έπειτα, το 2014 ο Νίκος Μαζιώτης συλλαμβάνεται στο Μοναστηράκι ύστερα από ένοπλη καταδίωξη με τα γουρούνια της ΕΛ.ΑΣ. Το 2016 η Π. Ρούπα αποφασίζει να ρισκάρει μόνη της μια απόπειρα απελευθέρωσής του με ελικόπτερο η οποία τελικά απέτυχε.

EA 2Στις 5 Γενάρη του 2017 ύστερα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, συλλαμβάνονται η Πόλα Ρούπα και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης ο 6χρονος Λάμπρος, γιος της Πόλας Ρούπας και του Νίκου Μαζιώτη, απαγάγεται από τα ένστολα καθάρματα και με εντολή της εισαγγελέα Νικολού, οδηγείται σε παιδοψυχιατρική κλινική. Ένα ξεκάθαρο σχέδιο της εξουσίας με στόχο τη ψυχολογική εξόντωση και εκδίκηση των αμετανόητων ανταρτών γονιών του. Μια κίνηση επίδειξης δύναμης του κρατικού μηχανισμού θέλοντας να υπενθυμίσει σε όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με το αντάρτικο πόλης πως το κράτος είναι παντοδύναμο.

Βέβαια, το γεγονός αυτό δε μας εκπλήσσει καθώς ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές στο παρελθόν με τη φυλάκιση συγγενικών προσώπων της ΣΠΦ αλλά και του Τάσου Θεοφίλου και Γιώργου Πετρακάκου. Όμως πρώτη φορά όμηρος του κράτους είναι ένα 6χρονο παιδί μετά τις «Παιδουπόλεις» της Φρειδερίκης.

Παρόλο τη χρόνια δράση της οργάνωσης και της κοινωνικής της απεύθυνσης , βλέπουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας δεν συγκινήθηκε από τα παραπάνω γεγονότα. Όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια παραμένει αδρανής δημιουργώντας μια άβουλη μάζα πενιχρών ανθρώπων που καταπίνει αμάσητη την κρατική προπαγάνδα που σερβίρει το σύστημα.

Τρομοκράτες δεν είναι οι αντάρτες πόλεων αλλά τα κράτη και οι καπιταλιστές. Οι κρατικοί φορείς είναι αυτοί που ευθύνονται για την υπερφορολόγηση και τις μειώσεις μισθών-συντάξεων , τους πλειστηριασμούς σπιτιών και τα υπόλοιπα δεινά που βιώνουμε όλοι καθημερινά. Είναι αυτοί που σε συνεργασία με τους τραπεζίτες, κατασχέτουν χιλιάδες περιουσιακά στοιχεία πολιτών λόγω αδυναμίας εξόφλησης των χρεών τους προς τους τραπεζικούς κολοσσούς. Αυτοί που ωθούν συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία, ενώ όποιος “παραστρατεί” από τα έννομα καλούπια των κοινωνικών προτύπων και προσπαθεί να αντιδράσει, γίνεται ο επόμενος στόχος της κρατικής καταστολής. Οι πραγματικοί εχθροί και τρομοκράτες βρίσκονται στις τράπεζες και στα υπουργεία.

Μη ξεχνάμε ότι καταλυτικό ρόλο σε όλη αυτή τη παράνοια παίζουν τα ΜΜΕ. Διαστρεβλώνουν γεγονότα και καταστάσεις , προβάλλοντας τη παντοδυναμία του κρατικού μηχανισμού . Είναι οι κύριοι εκφραστές της κρατικής προπαγάνδας , ενώ οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον των δομών της εξουσίας βαφτίζεται εντέχνως τρομοκρατία. Χτίζουν προφίλ τρομοκρατών θέλοντας να φοβίσουν τους πολίτες και να τους οδηγήσουν στην ασφάλεια της αδράνειάς τους.

Κλείνοντας , εμείς από τη μεριά μας τασσόμαστε υπέρ της ένοπλης πάλης ενάντια στην εξουσία χωρίς να θεωρούμε αυτή την πρακτική μονόδρομο. Συνεπώς , είμαστε αλληλέγγυοι στον Επαναστατικό Αγώνα και σε κάθε αξιοπρεπή αγωνιστή που κινείται επιθετικά απέναντι στο κράτος.

Δεν ξεχνάμε τους αιχμαλώτους πολέμου στα κελιά της δημοκρατίας. Όποιος τους ξεχνάει , ξεχνάει την ίδια του την ύπαρξη.

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Υ.Γ. Όσοι σκέφτονται να αυτοκτονήσουν καλύτερα να πάρουν τα όπλα. Ο εχθρός έχει ονόματα και διευθύνσεις.

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.

Εικόνα009Εικόνα008