Την Τρίτη 7/3 έγινε παρέμβαση με πανό και μόιρασμα κειμένων στη κεντρική πλατεία της Κομοτηνής για τα συντρόφια στα Γιάννενα. Ακολουθεί το κείμενο:

Στις 21/2 ημέρα που γιορτάζεται η απελευθέρωση των Ιωαννίνων τοπικοί άρχοντες, παπάδες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της βουλής καθώς και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ανάμεσα τους και ο αρχηγός, συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν αυτήν την επέτειο με κατάθεση στεφάνων και την γνωστή παρωδία των παρελάσεων.
Ανάμεσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα “εξεχουσών προσωπικοτήτων” βρισκόταν μαζί με τα παραπαίδια του και ο Χρήστος Παππάς βουλευτής της Χ.Α, κάτι που δεν ενόχλησε καθόλου όλους αυτούς τους “αριστερούς” και “δημοκρατικούς” πολίτες που ήταν μαζεμένοι. Συριζαίοι και νεοναζί δίπλα δίπλα. Κάποιοι κάτοικοι της πόλης βέβαια επέλεξαν να δείξουν έμπρακτα την απέχθεια τους απέναντι στα ναζιστικά σκουπίδια. Έτσι ομάδα αντιφασιστών επιτέθηκε στην επετειακή φιέστα με στόχο το τσάκισμα των ναζιστών, οι οποίοι έτρεξαν αμέσως να κρυφτούν πίσω από τους δεκάδες μπάτσους που υπήρχαν στο σημείο. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν 4 σύντροφοι να συλληφθούν ενώ ένας εξ αυτών τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλυσοδεμένος και με καθυστέρηση 2 ωρών.
Τα τελευταία γεγονότα του 2017 κάνουν ξεκάθαρη την πρόθεση του κράτους να ξαναφέρει τους φασίστες στο προσκήνιο και να τους δώσουν βήμα στον δρόμο.
Οι 14 διμοιρίες που προστάτευαν 40 μαλάκες των Φοίνιξ και του ιερού λόχου στην φασιστοφιέστα των Ιμίων στην Καβάλα, η από κοινού επίθεση παρακρατικών και μπάτσων σε αντιφασίστες στην δίκη της Χ.Α. για την επίθεση στο στέκι “Αντίπνοια”,οι συγκεντρώσεις έξω από δημοτικό σχολείο στο Ωραιόκαστρο ενάντια σε προσφυγόπουλα από λιγοστούς “πολίτες” που ξερνάνε μίσος και ρατσισμό και τώρα τα γεγονότα στα Γιάννενα….
Όποια προσπάθεια και να κάνουν οι εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας να δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για την επαναφορά των φασιστών στους δρόμους και τις γειτονίες θα πέφτει στο κενό. Κάθε προσπάθεια δημόσιας προβολής των κάθε λογής φασιστοειδών πέφτει πάνω σε ένα εμπόδιο που λέγεται ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ. Και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι να τσακιστεί και το τελευταίο ναζιστικό κατακάθι, μέχρι να καταστραφεί ολοσχερώς και η τελευταία τους κρυψώνα.
Χαιρετίζουμε τα αλάνια που εντόπισαν και επιτέθηκαν στο λαγούμι των PROPARTIA στην Αθήνα.

Αλληλεγγύη στους 4 συλληφθέντες της 21/2 στα Γιάννενα. Ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο σύντροφο

Πίσω παρακρατικοί εμπρός σύντροφοι.

Αναρχικό στέκι Utopia a.d.