Στης 6/12 πραγματοποιήθηκε και στη Κομοτηνή η επετειακή πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στην πορεία συμμετείχαν με δικά τους μπλόκ η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, το Αναρχικό στέκι Utopia Α.D. και η Αντιομοφοβική ομάδας Κομοτηνής. Η πορεία αριθμούσε 150 άτομα και ξεκίνησε περίπου στις 19:00 από την πλατεία ειρήνης καταλήγοντας στις 19:30 στην παλιά νομική. Μετά από κάνα 10 λεπτό ξεκίνησε η πρώτη σύγκρουση με τους μπάτσους. Για περίπου μιάμιση ώρα συνεχιζόταν πετροπόλεμος ενώ οι μπάτσοι απαντούσαν με χρήση δακρυγόνων και με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Όσες φορές οι μπάτσοι πλησίασαν στο πεζόδρομο της παλιάς νομικής απωθήθηκαν με μολότοφ και πυροσβεστήρες.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων μετά από γενικευμένη επίθεση των μπάτσων στην οπισθοχώρηση του κόσμου για ανεφοδιασμό έγινε η πρώτη βίαιη σύλληψη όπου οι μπάτσοι πέσαν πάνω στον συλληφθέντα και χτυπώντας τον και σέρνοντας τον, τον τράβηξαν για πολλά μέτρα μέχρι τα περιπολικά.

Μετά τη σύλληψη ο κόσμος μαζεύτηκε στο προαύλιο της π. Νομικής για ανασύνταξη. Στη συνέχεια μια μικρή ομάδα 7-10 ατόμων αποφάσισε να βγει έξω για να απαντήσουν στους μπάτσους. Ξεκίνησε για ακόμη μια φορά ο πετροπόλεμος και υπήρξε έντονη λογομαχία. Οι μπάτσοι προσπάθησαν να πιάσουν ένα άτομο αλλά δεν το κατάφεραν και ο ευέλικτος μπάτσος (χωρίς πανοπλία) πετροβολήθηκε! Στην τελευταία επίθεση που έγινε συνελήφθη και ο δεύτερος διαδηλωτής με την ίδια κίνηση όπου τα ΜΑΤ φτάσανε μέχρι την είσοδο της καγκελόπορτας (προαύλιο π.νομικής) και πέταξαν δύο κρότου λάμψης μπροστά στο αμφιθέατρο.

Να τονίσουμε πως σε όλη την διάρκεια των επεισοδίων οι μπάτσοι (ένστολοι) και ασφαλίτες πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα μέσα από την αυλή του σχολείου που βρίσκεται απέναντι από το προαύλιο των σχολών, αλλά και γενικότερα.

Οι συλληφθέντες πέρασαν σήμερα 07/12/15 από εισαγγελέα και η δίκη ορίστηκε για 6 Απρίλη 2016.

Οι κατηγορίες που έχουν είναι η διατάραξη, αντίσταση, εξύβριση, απόπειρα σωματικής βλάβης, φθορά δημόσιας περιουσίας και έκρηξη. Ο ένας από τους δύο φέρει και τη κατηγορία της απόδρασης.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 06/12/15