posterΧρόνια τώρα λαμβάνονται κλήσεις από τις διάφορες κρατικές υπηρεσίες καταστολής για τη διεξαγωγή έρευνας με μόνο κριτήριο την πολιτική ιδιότητά των υπόπτων . Η ιδιότητα αυτή είναι του αναρχικού κυρίως αυτού που μετατρέπει τις ιδέες του σε πράξεις , αυτού που οπλίζει τις επιθυμίες του και κάνει με όποιον τρόπο μπορεί την επίθεση του στην εξουσία. Η κάθε λοιπόν έρευνα αναφέρεται στις πιθανές διώξεις συντροφισσών /ων σύμφωνα με τους νόμους της «δημοκρατίας» τους. Η αστυνομική δίωξη που ξεκινά από κείμενα μέχρι και οποία άλλη δράση δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στους κύκλους της αναρχίας . Αντίθετα υπάρχει παρελθόν αντίστοιχων διώξεων σε χώρες όπως η Ιταλία, η Χιλή κ.α. που είναι έντονη η παρουσία συντροφισσών /ων που προωθούν την άμεση δράση και τις παρεμβατικές ενέργειες. Η κοινή επιδίωξη της σύγχρονης διεθνής αστυνομίας είναι η αποτροπή της αναρχικής προπαγάνδας της πράξης και της διάχυσης των ιδεών μας. Για αυτό δεν διστάζουν σε αυτές τις περιπτώσεις να καταργούν την εξευγενισμένη βιτρίνα της «δημοκρατίας» που δήθεν επιτρέπει την «ελεύθερη διακίνηση λόγου και ιδεών» Έτσι αποσύρονται και οι οποιεσδήποτε ψευδαισθήσεις που μπορεί να διατηρούν κάποιοι. Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα «η αναρχική δράση ή ο λόγος ή θα είναι παράνομα ή δεν θα είναι τίποτα!» Αυτή τη στιγμή η νέα μορφή καταστολής εφαρμόζεται σε αρκετούς αιχμαλώτους μας που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας με κατηγορίες βασισμένες αφ’ενός στην πολιτική θεση τους αφ’ετέρου έχοντας αναλάβει την πολιτική ευθύνη των πράξεων τους και των οργανώσεων τους. Στο μέλλον είναι βέβαιο ότι αυτή η στρατηγική της προληπτικής καταστολής, των διώξεων με το μέγιστο των ποινών, των fast track δικαστηρίων αλλά και της προσπάθειας απομόνωσης και φίμωσης, θα εφαρμοστεί παντού ,θα προσπαθήσουν τουλάχιστον ,εκτός των αιχμαλώτων μας, και σε αναρχικά στέκια και σε αυτοργανωμένα εγχειρήματα που υπερασπίζονται και διαδίδουν τις αναρχικές αξίες. Παράλληλα αυτά τα τελευταία δικαστήρια αποτελούν μια πρόβα τζενεράλε του νέου δόγματος που θέλει να εφαρμόσει το κράτος. Ο νέος τρόπος καταστολής είναι ουσιαστικά μια αναβάθμιση των προηγουμένων δογμάτων που εγκαθιδρύει την προληπτική καταστολή του ανατρεπτικού λόγου από την μεριά των αιχμαλώτων μας. Η συγγραφή και διανομή πρακτικών εγχειριδίων δράσης ή κειμένων που προωθούν το αναρχικό αντάρτικο πόλης , θα αντιμετωπίζονται ως ¨ τρομοκρατικές πράξεις¨ επισύροντας χρόνια κάθειρξης. Η εξουσία με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να μετρήσει αντιδράσεις και σιωπές, και όσο σιωπούμε τόσο αυτές οι πρακτικές θα αναβαθμίζονται . Όλα αυτά σχηματίζουν μια αλυσίδα καταστολής και φίμωσης του αναρχικού λόγου.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια τα ονόματα των συλληφθέντων για αναρχική δράση είναι ίδιο σε όγκο με τις σελίδες των ονομάτων ενός τηλεφωνικού καταλόγου. Οι συλλήψεις, οι διώξεις, οι φυλακίσεις, οι καταδικαστικές αποφάσεις, διαμορφώνουν λόγω της συχνότητάς τους μία σχετικά συνηθισμένη κατάσταση. Το κράτος εφαρμόζει τη στρατηγική του σοκ, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μία αποδεκτή πραγματικότητα όπου πλέον κανείς δεν θα αναρωτιέται και δεν θα ξαφνιάζεται από αυτά που συμβαίνουν. Φανταστείτε ότι πριν λίγα χρόνια δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη δίωξη κάποιων φυλακισμένων αναρχικών για κείμενα τους. Σήμερα η εξουσία προσπαθεί να εγκαθιδρύσει μία έρημο αντιδράσεων μέσα σε όλο το ανταγωνιστικό κίνημα Όμως εμείς θα πρέπει να επιμένουμε να μιλάμε και να πράττουμε. Ξέρουμε πως ο αναρχικός λόγος μας μπορεί να μην απευθύνεται στους πολλούς, γνωρίζουμε όμως πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν τους αρέσει ούτε το βόλεμα, ούτε να περιμένουν μέχρι την επόμενη πορεία για να εκδηλώσουν την πρόθεση τους , αφήνοντας το ενδιάμεσο διάστημα σε κατάσταση αναμονής και αδράνειας. Άλλωστε η αναρχική δράση δεν έχει ημερομηνία έναρξης ή λήξης , αντίθετα ξεσπά όλο το χρόνο. Αυτούς τους ανθρώπους καλούμε και γυρεύουμε , που θα ακούσουν την φωνή των αιχμαλώτων μας θα την διαδώσουν όσο πιο πολύ μπορούν κάνοντας παράλληλα πιο ενδιαφέρουσες τις νύχτες της σάπιας και νοσηρής κοινωνίας, κουβαλώντας μαζί τους αναθυμιάσεις από βενζίνη, λύσσα και οργή Είναι σύντροφοι που δεν ξεχνούν τους συντρόφους μας που είναι στα κελιά και ανεξάρτητα από την οποία τάση ακολουθούν πιστεύουν στο εξεγερσιακό ρεύμα και βρίσκονται στο κατώφλι της πράξης. Οι λέξεις των αιχμαλώτων μας που δραπετεύουν από τη φυλακή προσπαθούν να σπάσουν το απλό «χάρτινο τοίχο» των κειμένων και να μετουσιωθούν σε πράξεις. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με αυτά τα αδέρφια μας , όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα , αλλά και διεθνώς για τη στήριξη και την προώθηση του λόγου τους και για να δείξουμε στο κράτος ότι δεν είναι μόνοι τους. Σε όλο το δικαστικό μένος που έχει εξαπολυθεί εναντίων τους, ο λόγος μας είναι το όπλο και η έμπρακτη αλληλεγγύη που μπορούμε να εκφράσουμε προς αυτούς είναι η σφαίρα στο μυαλό της εξουσίας. Από ότι φαίνεται , από τους εντός , και με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, από τους εκτός, θα υπολογίζουν και θα ανησυχούν για τη διάχυση του αναρχικού λόγου. Ειλικρινά θέλουμε να δικαιώσουμε της ανησυχίες τους . Για αυτό κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας . Για αυτό και δεν θα σταματήσουμε να πράττουμε, όσο έχουμε ανάσα. Γιατί η μνήμη είναι ξυράφι και μάλιστα καλά ακονισμένο. Γιατί ο αναρχικός λόγος είναι η πεμπτουσία της ζωής που ορίζουμε μέσα απ’τις πράξεις μας Οπότε τους το ξαναλέμε για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΧΙΛΙΟΣΤΌ ΠΙΣΩ. Αυτοί είμαστε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΟΜΉΡΟΥΣ

Κάνε την φωνή σου όπλο

 

Από τις εκπομπές “Αντιρρησίας της είδησης ” και “Σφαίρα στο μυαλό της εξουσίας” του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού διαδικτυακού ραδιοφώνου Ραδιοφράγματα