fulakes-1
Φυλακές Κορυδαλλού: Στάση προαυλισμού για την νέα εισβολή των ΕΚΑΜ και τις μεταγωγές

Σήμερα Σάββατο 06/02, στις 6:30 το πρωί τα ΕΚΑΜ εισέβαλαν στη Δ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ώστε να μεταφέρουν τον συγκρατούμενο μας Φάμπιο Ντούσκο, ο οποίος είχε μεταχθεί απ’ τις φυλακές Τρικάλων μόλις την προηγούμενη μέρα, μιας και είναι κατηγορούμενος στη δίκη των μελών της ΣΠΦ για την απόπειρα απόδρασης, η οποία ξεκινάει στις 15/02.

Μετά την απαγωγή του από τα ΕΚΑΜ μεταφέρθηκε στο τμήμα Μεταγωγών της Πέτρου Ράλλη όπου και αναμένεται να κρατηθεί για όσο διαρκεί η δίκη, κάτι που ίσως πάρει μήνες. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ υπάρχουν κινητοποιήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού απέναντι στον αυταρχισμό της διευθύντριας Κουτσομιχάλη και τις άθλιες συνθήκες κράτησης που επικρατούν.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι ότι συμβαίνουν στη θητεία μιας αριστερής κυβέρνησης που όπως και σε όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά θέματα δείχνει μια πλήρης ασυνέπεια.

Είναι οι ίδιοι που υπόσχονταν μεταρρυθμίσεις στις φυλακές και καλύτερες συνθήκες κράτησης.

Είναι οι ίδιοι που υπόσχονταν κατάργηση των ειδικών συνθηκών εγκλεισμού.

Τελικά φαίνεται πως ακόμα και αυτή η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ (που ήταν και η μόνη υπόσχεση που φαινομενικά τήρησε η κυβέρνηση) έγινε μόνο στα χαρτιά. Γιατί αν δεν έχει του Υπουργείο Δικαιοσύνης την ευθύνη για την απαγωγή του συγκρατούμενου μας, τότε ποιος την έχει;

Η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική που έχουν κάνει τσιφλίκι τους, τις φυλακές μπαίνοντας οποιαδήποτε στιγμή για έρευνες ή η ίδια φυλακή Κορυδαλλού που διώχνει ανεπιθύμητους κρατούμενους;

Ή μήπως θα δούμε ξανά τους εκπροσώπους των δυο υπουργείων να πετάνε ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών ώστε να ξεχαστεί το θέμα;

Εμείς όλοι στο πρόσωπο του συγκρατούμενου μας βλέπουμε τον εαυτό μας, γιατί σήμερα μπορεί να ήταν αυτός, αύριο όμως ίσως είναι οποιοδήποτε άλλος χαρακτηριστεί αυθαίρετα επικίνδυνος και ανεπιθύμητος.

Γι αυτό πραγματοποιήσαμε σήμερα διαμαρτυρία στην Α’ και Δ’ πτέρυγα παραμένοντας στο προαύλιο μια ώρα μετά το προβλεπόμενο κλείσιμο … (17:10 – 18:10). Απαιτούμε την κατάργηση στην πράξη κάθε ειδικής συνθήκης κράτησης και την επιστροφή του συγκρατούμενου μας πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

Υ.Γ. Και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαμαρτυρία μας, ήρθε η πραγματικότητα να επιβεβαιώσει με το χειρότερο τρόπο τις προβλέψεις μας..

Ο συγκρατούμενος μας Παναγιώτης Ασπιώτης επρόκειτο να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού από το Ναύπλιο προκειμένου να περάσει από ανακριτή τη Δευτέρα 08/02.

Αντ’ αυτού όμως μεταφέρθηκε και αυτός στο μεταγωγών, όπου αφού απομονώθηκε από τους υπόλοιπους κρατούμενους και οδηγήθηκε οδηγήθηκε σε χώρο που δεν υπήρχαν κάμερες, δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους της αντιτρομοκρατικής με σκοπό να του αποσπάσουν βίαια (και παράνομα πλέον) δείγμα DNA.

Ο συγκρατούμενος μας αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να δεχθεί πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και σε όλου του το σώμα. Μέχρι και αυτή τη στιγμή παραμένει σοβαρά τραυματισμένος στο μεταγωγών.

Απαιτούμε και την δική του μεταφορά και μάλιστα αμέσως στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς και μια δημόσια εξήγηση από τον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης για όσα συμβαίνουν σε συγκρατούμενους μας τις τελευταίες μέρες.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

από mpalothia

Κείμενο του Τάσου Θεοφίλου για τον βασανισμό του συντρόφου Π. Ασπιώτη

Το Σάββατο 6/2/2016 κατόπιν συγκεκριμένου σχεδιασμού που εκπόνησαν από κοινού  η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δικαστικοί και αστυνομικοί κύκλοι, ο σύντροφος Π. Ασπιώτης βασανίστηκε στην απομόνωση της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αττικής από τα θρασύδειλα τσογλάνια της αντιτρομοκρατικής προκειμένου να του αποσπάσουν με τη βία δείγμα DNA με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Βασανισμός που συνεχίστηκε και μετά την εξασφάλιση του πολύτιμου λάφυρου.

Αν οι φυσικοί αυτουργοί αυτού του βασανισμού οι οποίοι, καλυπτόμενοι πίσω από την ταγματασφαλίτικη κουκούλα τους και την προστασία που τους παρέχει η δύσοσμη υπηρεσία τους, δεν θα λογοδοτήσουν ποτέ και πουθενά, δεν ισχύει το ίδιο και για τους 2 ηθικούς αυτουργούς που έχουν όχι μόνο πολιτική, αλλά και προσωπική ευθύνη. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τον κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, Υπουργό Δικαιοσύνης, και τον κ. Ευτύχη Φυτράκη, γ.γ. του ίδιου Υπουργείου, ο οποίος μεταξύ άλλων εκτελεί και χρέη “τοποτηρητή” της αντιτρομοκρατικής στο πεδίο της δικαιοσύνης.

Αν ο υποτιθέμενος προοδευτικός κ. Νίκος Παρασκευόπουλος μετά από ένα χρόνο “αριστερής διακυβέρνησης” (ακόμα και επί υπουργίας του ακροδεξιού Χαράλαμπου Αθανασίου δεν έχει καταγραφεί ανάλογο περιστατικό) κατάλαβε ότι η εφαρμοσμένη πολιτική σε τίποτα δεν θυμίζει τις συνθήκες εργαστηρίου του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και συμφώνησε μαζί με την υπόλοιπη κυβέρνηση να “λερώσει τα χέρια του”, είναι καιρός να καταλάβει επίσης ότι δεν μπορεί να προσποιείται πως καθαρίζει τα περιττώματα της αστυνομικής και δικαστικής ασυδοσίας, ενώ τα λερώνει με το αίμα των φυλακισμένων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Π. ΑΣΠΙΩΤΗ
ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Τάσος Θεοφίλου
Φυλακές Κορυδαλλού
7/2/2016

από: athens indymedia

Δήλωση του Βασίλη Παπαστεργίου, συνηγόρου υπεράσπισης του υπόδικου Π. Ασπώτη

Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2016

«Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου ο εντολέας μου Παναγιώτης Ασπιώτης υποχρεώθηκε να δώσει δείγμαnDNA μετά από την άσκηση έντονης φυσικής βίας σε βάρος του. Κατά τη διάρκεια της βίαιης σε βάρος του επιχείρησης, ο εντολέας μου χτυπήθηκε και τραυματίστηκε στο κεφάλι, στο θώρακα, στην κοιλιά, στα πλευρά και στο λαιμό. Σημειωτέον ότι παραπέμφθηκε σε ιατρική εξέταση μόνο μετά από δική μου επίσκεψη στο χώρο των κρατητηρίων, έχοντας παραμείνει τραυματίας και χωρίς ιατρική επίβλεψη επί ώρες.

Σύμφωνα με το Νόμο, η λήψη DNA είναι μεν υποχρεωτική, αλλά αυτή πρέπει να γίνεται με τρόπο που σέβεται (και μάλιστα απόλυτα) την αξιοπρέπεια αυτού που υποβάλλεται στη λήψη του υλικού. Είναι δε αποτυπωμένο ως βούληση του νομοθέτη ότι είναι διαφορετικό πράγμα η υποχρεωτικότητα της λήψης του υλικού και διαφορετικό η άσκηση εξαναγκασμού επί του σώματος του κατηγορούμενου.

Στην περίπτωση του εντολέα μου, είναι προφανές ότι ξεπεράστηκε κάθε μέτρο. Οι βιαιοπραγίες και τα χτυπήματα στο σώμα του κρατουμένου (που συνεχίστηκαν και μετά τη λήψη DNA) συνιστούν υπέρβαση του ορίου που θέτει ο νόμος και είναι παράνομες ενέργειες. Ο εντολέας μου θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο για την απόδοση ευθυνών για τις παράνομες ενέργειες σε βάρος του».

Βασίλης Παπαστεργίου,
Συνήγορος υπεράσπισης του Παναγιώτη Ασπιώτη

Αναδημοσίευση από tokeli.gr