Εικόνα2

… Ένα ολόκληρο σύστημα κατάφερε να εδραιώσει την παρουσία των ναζιστικών σκουπιδιών στα έδρανα της Βουλής, αλλά οι προσπάθειες εδραίωσης τους στους δρόμους και στις πλατείες βρίσκουν και θα βρίσκουν πάντα εμπόδιο τον Μαχητικό Αντιφασισμό. Κάθε φορά που ξεφτιλίζονται, τρέχουν στα αστυνομικά τμήματα για να τους υποδείξουν οι συνεργάτες τους ποιους συντρόφους θα μηνύσουνε.
Έτσι λοιπόν στην Πάτρα στις 15/6/2011 μετά από απεργιακή πορεία τσακίστηκε φασίστας ο οποίος εντοπίστηκε σε κοντινό σημείο. 5 χρόνια μετά ο φασίστας σε συνεργασία με ασφαλίτη, “αναγνώρισε” τον σύντροφο Αλέξη Π. ως δράστη της επίθεσης. Η περιγραφή του δήθεν μάρτυρα αλλά και του ίδιου του φασίστα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική εμφάνιση του συντρόφου τον καιρό εκείνο. Η δικογραφία είναι ξεκάθαρα στημένη, η τακτική κράτους και παρακράτους με το μαγείρεμα δικογραφιών είναι πλέον γνωστή αφού όπου δεν φτάνει το γκλοπ του μπάτσου και το μαχαίρι του φασίστα φτάνει ο νόμος. Ο αναρχικός Αλέξη Π. προφανώς είναι επικίνδυνος και ενοχλεί το ίδιο μπάτσους και ναζί, λόγω της δράσης του στην πόλη, στοχοποιείται με στημένες δικογραφίες και υποθέσεις όσα χρόνια και αν έχουν περάσει. Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη και τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να απομονώνονται αλλα οι σύντροφοι να στηρίζονται από όλους μας δίνοντας έτσι απαντήσεις σε κράτος και παρακράτος.
Παρόμοια περιστατικά με ταχυδρομικές τυφλές μηνύσεις σε αναρχικούς (που δεν βρίσκονταν καν στην πόλη την ημέρα που κατηγορούνταν) έχει γίνει πλέον συνηθισμένη τακτική σε πολλές πόλεις( Θεσσαλονίκη, Βέροια, Αγρίνιο, Αθήνα κ.α.) και παραθέτουμε ενδεικτικά άλλα τρία περιστατικά.
Γλυφάδα: Τον Απρίλη του 2014 ομάδα αντιφασιστών εισβάλει στα γραφεία των ναζί στη Γλυφάδα και ανταποδίδει λίγη από την βία που ασκεί η ναζιστική συμμορία σε εργάτες, μετανάστες, αγωνιστές. Ένα χρόνο αργότερα σύντροφος από τα νότια καλείται στην ασφάλεια για να “δώσει εξηγήσεις” κατόπιν μιας υποτιθέμενης αναγνώρισης του σωματότυπού του από τον χρυσαυγίτη δημοτικό σύμβουλο Βοριά. Είναι το πρώτο στάδιο της ποινικής δίωξης. Στις 27 Μάη σύντροφοι επισκέφτηκαν το δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας για να εκφράσουν την απέχθεια τους αλλά και αυτό που είναι ο δημοτικός σύμβουλος Βοριάς: ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ και ΨΕΥΤΗΣ.
Κομοτηνή: Στις 09/09/2015 κατά την διάρκεια αποκλεισμού των γραφείων της χ.α. από αναρχικούς/ αντιεξουσιαστές, ομάδα ατόμων ανέβηκε στον τέταρτο όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία των ναζί προκαλώντας φθορές στον εξωτερικό χώρο, την στιγμή που μέσα βρισκόταν κλειδωμένος ο γραμματέας της χ.α. τ.ο. Ροδόπης, Νικόλαος Τσουμαρέλης. Την Δευτέρα 21/012/2015 στις 16:30 τρεις άντρες της ασφάλειας, έφεραν στο σπίτι συντρόφου εισαγγελική παραγγελία για προανάκριση στο τμήμα ασφάλειας Κομοτηνής μετά από καταγγελία εις βάρος του από τον Τσουμαρέλη Νικόλαο που όπως υποστηρίζει “ανεπιφύλακτα” τον αναγνώρισε από την φωνή και ότι υπάρχουν και (φανταστικοί) αυτόπτες μάρτυρες. Ότι αναφέρει ο γραμματέας των ναζί Τσουμαρέλης Νικόλαος είναι ψευδή.
Καβάλα: Στην πόλη της Καβάλας τα αντανακλαστικά φασιστών – μπάτσων ήταν πιο άμεσα. Ξημερώματα Κυριακής 26/1/2014, γίνεται συμπλοκή μεταξύ αντιφασιστών και φασιστών ( Πατριωτική Κίνηση Καβάλας ). Οι φασίστες τρέπονται σε φυγή και σαν αντίποινα μετά από λίγη ώρα σπάνε και προσπαθούν να κάψουν το μαγαζί όπου στεγάζονταν επιχείρηση που ανήκει σε στοχοποιημένο, από μπάτσους και φασίστες σύντροφο. Ο σύντροφος, αφού ειδοποιείται για την επίθεση στο μαγαζί του κατεβαίνει για να δει τι έγινε. Έπειτα μεταβαίνει στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα καθότι λόγω της απόπειρας εμπρησμού του μαγαζιού κινείται αυτεπάγγελτα η ποινική διαδικασία. Μετά από αναμονή 3 ωρών, μαθαίνει ότι συλλαμβάνεται κατόπιν μήνυσης που μαγείρεψαν μπάτσοι και φασίστες. Βασική κατηγορία είναι η κακουργηματική διάταξη του κουκουλονόμου (διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου). Μοναδικό στοιχείο κατηγορίας, οι καταθέσεις των μελών της Πατριωτικής Κίνησης.
Αυτές οι συνεργασίες μπάτσων – ναζί με στημένες δικογραφίες δεν μας εκπλήσσουν, αφού πλέον το προφίλ του “μάγκα” χρυσαυγίτη που “δέρνει” δεν περνά (όπου βρίσκονται τσακίζονται), έτσι τα ναζιστικά σκουπίδια είναι κρυμμένα στις τρύπες τους. Μόνη αντίδρασή τους η γνωστή συμμαχία με μπάτσους και η στοχοποίηση γνωστών αναρχικών για την παρουσία και την δράση τους με καταγγελίες, ψέματα, δικογραφίες και ψευδομάρτηρες. Όσο η ριζοσπαστική σκέψη και πράξη αυξάνεται και δυναμώνει παρόμοια περιστατικά καταστολής και ρουφιανιάς με τα παραπάνω θα γίνονται συχνότερα, αλλά βέβαια ο αγώνας για την καταστροφή κάθε μορφής εξουσίας και ιεραρχίας θα γίνεται ”καθήκον”, και το ”καθήκον” απόλαυση …

Αλληλεγγύη στον Αλέξη Π. Και σε όλους τους διωκόμενους συντρόφους.

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.
utopia-ad.org