Σήμερα 25 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής για το κολαστήριο ”Άγιος Παύλος”, ”νοσοκομείο” των φυλακών Κορυδαλλού. Μοιράστηκαν κείμενα σε γιατρούς, τοποθετήθηκαν σε χώρους αναμονής, πίνακες ανακοινώσεων, στη γραμματεία  και σε δωμάτια του εφημερεύοντος προσωπικού. Οι γιατροί ήταν δεκτικοί σε αντίθεση με τους αγχωμένους σεκιουρητάδες που μας είχαν στο κατόπι. Επίσης κρεμάστηκε σχετικό πανό στην κεντρική πλατεία.

korydalos-e-s-y

Ικανοποίηση αιτημάτων των κρατουμένων για το Κολαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού .

Το Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» έχει γίνει γνωστό για τις απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας στις οποίες βρίσκονται οι κρατούμενοι. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις έμειναν σε υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν . Οι κρατούμενοι συνεχίζουν να ζουν σε άθλιες συνθήκες νοσηλείας που φτάνουν στα όρια του βασανισμού με αποκορύφωμα τον θάνατο των ασθενούντων. Δεν είναι καθόλου τυχαία η απάθεια που επιδεικνύει το κράτος εδώ και χρόνια αφού οι κρατούμενοι και μάλιστα ασθενείς θεωρούνται παράσιτα για το σύστημα .

Τα βασικά αιτήματα που θέτουν οι τρόφιμοι του κολαστηρίου είναι η ένταξη του Αγίου Παύλου στο ΕΣΥ (δηλαδή να γίνει νοσοκομείο) και η αποδοχή του αιτήματος αποφυλάκισης λόγω υγείας που τώρα βρίσκεται εξ ολοκλήρου στην αυθαίρετη διάθεση της δικαιοσύνης ( που καμία σχέση με ιατρική δεν έχει ) με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ολοένα και περισσότεροι .

Τα παραπάνω προβλήματα δεν αφορούν μόνο το κολαστήριο του κορυδαλλού αλλά όλες τις φυλακές της επικράτειας . Τα προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά την ιατρική περίθαλψη των εγκλείστων δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αποκομμένα από το υπόλοιπο σύστημα υγείας. Αντιθέτως οι ιατρικοί φορείς οφείλουν να είναι παρόντες και να προσπαθούν για τη βελτίωση των ιατρικών συνθηκών.

Κλείνοντας μόνο η προπαγάνδα μέσω του διαδικτύου δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια απλή ενημέρωση και ουδεμία σχέση έχει με την επίλυση του προβλήματος .

Για μας η λύση δεν βρίσκεται στην εργαλειακή χρήση του διαδικτύου αλλά στην αντιμετώπιση της πραγματικής ρίζας του προβλήματος και στους δρόμους.

Μέχρι το γκρέμισμα των φυλακών κανένας δεν είναι ελεύθερος .

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.

utopia-ad.org