111-squat-stays

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ
Πριν από λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε πως η κατάληψη μας πρόκειται να εκκενωθεί. Η ημερομηνία που μας ανακοινώθηκε ήταν 14/1. Μέχρι την μέρα που γράφτηκε το συγκεκριμένο κείμενο μας είναι άγνωστη η κατάσταση της υπόθεσης καθώς, μετά από αρκετές προσπάθειες, δεν έχουμε μπορέσει να βρούμε περεταίρω πληροφορίες για το αν έχει πουληθεί το κτήριο και αν στην τελική την διαδικασία εκκένωσης την έβαλε μπρος ο μέχρι τώρα ιδιοκτήτης. Στις 13/1 καλέστηκε ανοιχτή συνέλευση στο χώρο της κατάληψης ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η υπεράσπιση του κτηρίου και βγήκαν βάρδιες. Τελικά η νύχτα πέρασε χωρίς οι μπάτσοι να προχωρήσουν στην εκκένωση του χώρου. Την επόμενη μέρα βγήκαν κάποιες δραστηριότητες προκειμένου να υπάρχει κινητικότητα στην κατάληψη και να αποφευχθεί οποιαδήποτε επικείμενη ενέργεια των μπάτσων. Παρόλαυτα χθες το πρωί ( 15/1) τρεις συντρόφισσες που βρίσκονταν μπροστά από την κατάληψη τραμπουκίστηκαν και στη συνέχεια προσήχθησαν χωρίς κανένα λόγο από ασφαλίτες. Αλληλέγγυοι/ες συγκεντρώθηκαν άμεσα μπροστά από το Α.Τ. Λευκού Πύργου όπου κρατούνταν οι συντρόφισσες για περίπου 1 ώρα.
Πέρα απ’ αυτό το γεγονός, παρατηρούμε την επέλαση της καταστολής πιο έντονη το τελευταίο διάστημα απέναντι σε καταλήψεις και στέκια, τόσο με απειλές για εκκένωση όσο με φασιστικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη 2 καταλήψεις, η Libertatia και η Terra Incognita , έχουν δεχτεί εμπρηστικές επιθέσεις από φασίστες, και πιο συγκεκριμένα η δεύτερη ήταν μια μεγάλη αποτυχία καθώς ο αυτοσχέδιος ”εμπρηστικός μηχανισμός” δεν εξεράγει ποτέ και σύμφωνα με την εικόνα δεν υπήρχε περίπτωση να εκραγεί, ενώ οι καταλήψεις Mundo Nuevo και Ορφανοτροφείο απειλήθηκαν με εκκένωση απ’ την πρώτη στιγμή.
Για μας οι καταλήψεις είναι απ’ τις κυριότερες δομές του αναρχικού αγώνα, είναι ένα μέρος στο οποίο δομούνται τα θεμέλια μιας συλλογικής ζωής και χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης, καθώς δίνεται η ευκαιρία στα άτομα να δράσουν ελεύθερα και αντιεραρχικά ενάντια στα πρότυπα που προωθεί το καπιταλιστικό σύστημα. Στους χώρους αυτούς ζυμώνονται τα άτομα μεταξύ τους και οξύνονται συνειδήσεις, δημιουργείται δηλαδή ένας πυρήνας αυτοοργάνωσης και αυτοδιεύθυνσης. Οι καταλήψεις αποτελούν εστίες αντιπληροφόρησης και προπαγάνδισης αναρχικών ιδεών με απώτερο σκοπό τη διάχυσή τους στην κοινωνία. Παίρνουμε στα χέρια μας τα άδεια κτήρια της γκριζούπολης δίνοντάς τα ζωή και μετατρέποντάς τα σε σημείο εκκίνησης και συνέχισης ενός αγώνα αντίστασης απέναντι σε όποιον προσπαθεί να καταπνίξει την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, απέναντι σε όσους σε θέλουν να είσαι μια ζωή με σκυμμένο το κεφάλι υπακούγοντας τους δήθεν ηθικούς νόμους που σου προστάζουν, απέναντι στο βρώμικο παιχνίδι των αγοραπωλησιών και της μέγιστης εκμετάλλευσης με μόνο σκοπό το κέρδος και χαλώντας την αισθητική του ανθρωπάκου που μέσα σε μια ομοιόμορφη και γεμάτη καταστήματα πόλη βλέπει την ιδεατή κοινωνία. Δεν ζητάμε τίποτα και δεν συνεργαζόμαστε με κράτος και αφεντικά. Η κατάληψη ενός κτιρίου αποτελεί πολιτική επιλογή καθώς τασσόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε είδους ιδιοκτησία και δε σκοπεύουμε να γίνουμε δούλοι του κρατικού μηχανισμού. Οφείλουμε λοιπόν να υπερασπιζόμαστε τους χώρους αντίστασης καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αναρχικού αγώνα.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/01 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΙΟΝΙΑ, ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ 111

Πηγή: athens indymedia