Στο Κουρδιστάν το 2021 ήταν έως τώρα μια χρονιά αντίστασης και αγώνα. Σε όλα τα μέτωπα, από τη Rojava μέχρι τις πόλεις και τα βουνά του Νότου και του Βορά το τουρκικό φασιστικό κράτος συνέχισε τις επιθέσεις σε όλα τα επίπεδα εναντίον του λαού και του κινήματος ελευθερίας. Στη Rojava το τουρκικό κράτος αποκόπτει την πρόσβαση της περιοχής στο νερό, επιβάλλει δημογραφικές αλλαγές στα κατεχόμενα εδάφη του Efrin, της Serêkaniyê και του Girê Spî, βομβαρδίζει συνεχώς τις Şehba, Minbic, Eyn Îsa και Til Temir και απειλεί με νέες εισβολές. Στη Sengal, τη Rojava και το Νότιο Κουρδιστάν το τουρκικό κράτος στοχεύει συνεχώς ηγετικές μορφές της αντίστασης και πολίτες με φονικά-drones. Από τις αρχές του χρόνου ο Τουρκικός στρατός έχει ξεκινήσει μια μαζική επιχείρηση κατά των Ζωνών Άμυνας της Medya, που είναι περιοχές ελεγχόμενες από το αντάρτικο εδώ και δεκαετίες. Με χιλιάδες στρατιώτες και μισθοφόρους, μαζική χρήση πυροβολικού, αδιάκοπη εναέρια επιτήρηση και αεροπορικές επιδρομές προσπαθούν να προωθηθούν στο έδαφος.

Παρ’ όλες αυτές τις δυσκολίες, την καθημερινή χρήση χημικών όπλων από τον τουρκικό στρατό, με το KDP να υποστηρίζει την εισβολή από μια άλλη κατεύθυνση, για περισσότερο από μισό χρόνο το αντάρτικο αντιστέκεται επιτυχώς και κρατά τις θέσεις του. Γράφεται μια ιστορία ασυμβίβαστης αντιφασιστικής αντίστασης, πολλές σπουδαίες γυναίκες και πολλοί άντρες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τόσες/οι βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο καθημερινά, με ένα σκοπό: Να τσακίσουν τον τουρκικό φασισμό!

Ο τουρκικός φασισμός λειτουργεί μόνο λόγω της υποστήριξης που λαμβάνει διεθνώς. Αυτή η υποστήριξη άλλοτε είναι ανοιχτή και ενεργή, άλλοτε κρυφή και παθητική. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η υποστήριξη είναι ο λόγος για την συνέχιση της κατοχής, της εκμετάλλευσης, των δολοφονιών και του πολέμου στην περιοχή. Μαζί μπορούμε να κάνουμε την κυβέρνηση του AKP-MHP να πέσει, αν σταθούμε στο πλευρό του αντάρτικου και αν ξεσηκωθούμε για τη Rojava, αν ασκήσουμε σοβαρή πίεση σε όσους διεθνώς κερδοσκοπούν από το φασιστικό καθεστώς στη Τουρκία, τότε θα μπορέσουμε να μετρήσουμε τις τελευταίες μέρες του καθεστώτος.

Στοχεύουμε την Κατοχή στο Αφρίν

Από τον Μάρτιο του 2018 το Αφρίν βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή. Έκτοτε το τουρκικό κράτος εκμεταλλεύεται τον πλούτο του. Ένα από τα παραδείγματα είναι το Ελαιόλαδο από το Efrin που εξάγεται διεθνώς. Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη λίστα (https://riseup4rojava.org/face-the-robbery-of-efrins-resources-and-the-responsibles/…) και δείτε εάν και πού στη χώρα σας πωλείται το Ελαιόλαδο με το οποίο χρηματοδοτείται η Τουρκική κατοχή και οι ισλαμιστικές συμμορίες στην περιοχή. Τώρα πρέπει να ενεργήσουμε δημιουργικά για να σταματήσουμε αυτούς που επωφελούνται από την κατοχή!

Στοχεύουμε τη διεθνή βιομηχανία όπλων

Πολλές εταιρείες και κυβερνήσεις δήλωσαν στο παρελθόν πως δεν θα συνεχίσουν να πωλούν όπλα στην Τουρκία, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά όπλα και διάφορα είδη προηγμένης πολεμικής τεχνολογίας που δίνονται στην Τουρκία. Ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτό και ας μπλοκάρουμε, ας ενοχλήσουμε και ας καταλάβουμε τους χώρους και τα γραφεία των Βιομηχανιών Όπλων! Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε μια ματιά στον ενημερωμένο Χάρτη των Στόχων και αναλάβετε δράση: https://riseup4rojava.org/take-action/ και https://riseup4rojava.org/weapon-industry/

Στοχεύουμε την Πολιτική και Διπλωματική Στήριξη του Τουρκικού Φασισμού

Το καθεστώς Ερντογάν αντλεί τη νομιμοποίηση του, την οποία ποτέ δεν είχε ή έχει χάσει εδώ και καιρό μεταξύ των λαών της Τουρκίας και του Κουρδιστάν από τη διεθνή διπλωματική και πολιτική υποστήριξη. Όπου κι αν ζεις υπάρχουν κάποιες πολιτικές παρατάξεις, θεσμοί και κόμματα που είτε φανερά είτε κρυφά υποστηρίζουν τον Ερντογάν και το τουρκικό φασιστικό κράτος. Τους καταγγέλλουμε, τους αντιμετωπίζουμε μέχρι να μετανιώσουν για την συνεργασία τους με το φασιστικό καθεστώς!

Καταγγείλετε τη χρήση χημικών όπλων από τον τουρκικό στρατό

Στο παρελθόν υπήρξαν αρκετές υποθέσεις στις οποίες το τουρκικό κράτος κατηγορήθηκε για χρήση χημικών όπλων, αλλά από τις αρχές του τρέχοντος έτους το τουρκικό κράτος άρχισε να χρησιμοποιεί χημικά όπλα σε καθημερινή βάση. Οι αντάρτισσες/ες του HPG έχουν ζητήσει επανειλημμένα διεθνείς έρευνα και καταδίκη γι’ αυτό το γεγονός. Είναι προφανές ότι η χρήση των χημικών αερίων κατά του αντάρτικου έχει μόνο έναν λόγο και αυτός είναι η αδυναμία του τουρκικού στρατού να προωθηθεί στο έδαφος χρησιμοποιώντας κοινό οπλισμό. Για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό ας υποστηρίξουμε το κάλεσμα του κινήματος για μια διεθνή καταδίκη. Ταυτόχρονα στηρίξτε το αντάρτικο πιο άμεσα και προσφέρετε χρήματα για αντιασφιξιογόνες μάσκες: https://widnet.org/

Στεκόμαστε στο πλευρό του αντάρτικου και των αντιστεκόμενων ανθρώπων

Το αντάρτικο, το YPG και το YPJ, οι άνθρωποι στη Ροζάβα και στο Βόρειο Κουρδιστάν αντιστέκονται όπως μπορούν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε ήττα εκεί θα επηρεάσει αρνητικά όλους τους αγώνες μας σε όλο τον κόσμο, αλλά από την άλλη κάθε νίκη εκεί θα ενισχύει τους αγώνες μας εναντίων του φασισμού και για την ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

Στηρίζοντας το αντάρτικο σημαίνει πως στηρίζουμε το PKK

Η 27η Νοεμβρίου σηματοδοτεί την 43η επέτειο από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Συγχαίρουμε όλους τους μαχόμενους συντρόφους/ισσες και τον λαό του Κουρδιστάν για αυτήν την επέτειο και καλούμε όλους/ες να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο PKK αυτήν την ημέρα. Ο αγώνας τους είναι ένας νόμιμος αγώνας για αυτοδιάθεση και ελευθερία που αξίζει την υποστήριξη των καταπιεσμένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Κάτω από αυτή την θεματική καλούμε όλους/ες να αναλάβουν δράση στις χώρες τους στις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου.

Ας γίνουμε δημιουργικοί ! Διαδηλώνουμε, μπλοκάρουμε, ενοχλούμε, καταλαμβάνουμε !

Στοχεύουμε όσους κερδοσκοπούν από τον πόλεμο! Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στην αντιφασιστική αντίσταση στο Κουρδιστάν!

Μαζί θα τσακίσουμε τον τουρκικό φασισμό

#SmashTurkishFascism

Θα ξεσηκωθούμε για την Ροζάβα

#RiseUp4Rojava

και θα στηρίξουμε το αντάρτικο

#StandwithGerîla!