187066-ankaraiiΣχόλιο της σύνταξης
Σε αυτό το σαιτ εννοείτε ότι δεν δημοσιεύουμε ανακοινώσεις κομμάτων. Όμως στην περίπτωση αυτή κάνουμε μια εξαίρεση, η τραγική είδηση αναπαραγάγετε σε χιλιάδες σαιτ ανά τον κόσμο και πέραν από την υποκριτικές δηλώσεις των πάσης φύσεως εξουσιαστών ότι “καταδικάζουμε την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται” εκτός βέβαια από την επίσημη θεσπισμένη κρατική τρομοκρατία που ασκείτε πάνω στης εργατικές και φτωχές μάζες σε παγκόσμια κλίμακα από τις κυρίαρχες πολιτικοοικονομικές ελίτ είτε αυτές είναι οι λεγόμενες δυτικές, είτε ασιατικές, είτε του λεγόμενου τρίτου κόσμου, είτε επίσημες εγκαθιδρυμένες, είτε ανεπίσημες όπως το χαλιφάτο.
Φυσικά να μη παραλείψουμε να χαιρετίσουμε και τον ΟΗΕ που αυτή την περίοδο υποψήφια για την προεδρία της αρμοστείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι και προμοτάρετα η Σαουδική Αραβία ! Παράλληλα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών διόρισε ένα Σαουδάραβα διπλωμάτη τον  Φαϊζάλ Μπιν Χασάν Τραντ, επικεφαλής της… με σημαντική επιρροή συμβουλευτικής Επιτροπής του διακυβερνητικoύ Συμβουλίου για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Στο Συμβούλιο αυτό  συμμετέχουν εκπρόσωποι από 47 χώρες και βρίσκεται στην υπηρεσία του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου. (*)
Τελικά πόσο φόρο αίματος θα πληρώσουν ακόμα οι Κούρδοι αναζητώντας και παλεύοντας για την αυτοδιάθεση τους;

 Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας το πρωί του Σαββάτου 10/10/15. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην Άγκυρα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
Η διπλή αυτή έκρηξη σημειώνεται σχεδόν τρεις μήνες μετά την επίθεση αυτοκτονίας,  απο την  ισλαμοφασιστηκή οργάνωση «Ισλαμικό Κράτο», σε αγαστή και φυσικά ανομολόγητη συνεργασία με το τουρκικό βαθύ κράτος και την κυβέρνηση, όπου 32 υποστηρικτές του κουρδικού ζητήματος έχασαν τη ζωή τους,
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκρήξεις, που σημειώθηκαν με χρονική διαφορά 10-20 δευτερολέπτων, έγιναν πριν από μία προγραμματισμένη πορεία ειρήνης από κινήματα και κόμματα της Αριστεράς, μεταξύ αυτών και του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού κόμματος στη χώρα του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), κατά των συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία. Μέχρι τώρα τα θύματα ανέρχονται σε 97 νεκρούς και περισσότεροι από 186 τραυματίες. ύστερα από από τις δύο ισχυρές εκρήξεις που συγκλόνισαν σήμερα το κέντρο της Άγκυρας.
Σε ανακοίνωσή του το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) σημειώνει πως στόχος της διπλής βομβιστικής επίθεσης ήταν τα μέλη του και εξέφρασε την ανησυχία ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί δραματικά. «Λίγο μετά την έναρξη της πορείας, γύρω στις 10.04 (τοπική ώρα) σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις εν μέσω του μπλοκ του HDP. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε ότι ο κύριος στόχος των επιθέσεων ήταν το HDP», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Πολλοί από τους τραυματίες είναι σε πολύ βαριά κατάσταση και για αυτό υπάρχει ο φόβος ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί».

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος μαφία, ένα κράτος δολοφόνο». Με τη δήλωση αυτή σχολίασε τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί στην Άγκυρα, ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
«Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν, σε μια χώρα όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι τόσο ισχυρές;», αναρωτήθηκε ο Ντεμιρτάς και σημείωσε: «Εμπόδισαν τα ασθενοφόρα και θέλουν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική».
Η δήλωση του Ντεμιρτάς ότι «οι αρχές εμπόδισαν τα ασθενοφόρα διότι ήθελαν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων», επιβεβαιώνετε σε δύο βίντεο που ανέβηκαν στο διαδίκτυο που φαίνεται το εξοργισμένο πλήθος των Κούρδων να προπηλακίζει τους αστυνομικούς και τελικά να τους διώχνουν ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να περάσουν τα ασθενοφόρα.
https://www.youtube.com/watch?v=9DvplRGMp3Y#t=14
https://www.youtube.com/watch?v=i4OUwx3zZ2Y
Ο φασιστικός μισανθρωπισμός, θρησκευτικός ή κοσμικός (πολιτικός) και η μισαλλοδοξία σε όλο τους το μεγαλείο
https://www.youtube.com/watch?v=v4xWqWN5MJs
https://www.youtube.com/watch?v=Em-U1Aicsxc
 
Σημείωση:
*) Δεν πρόκειται για κακόγουστο ανέκδοτο, ούτε για φαντασιοκόπημα. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών διόρισε ένα Σαουδάραβα, τον διπλωμάτη  Φαϊζάλ Μπιν Χασάν Τραντ, επικεφαλής της… με σημαντική επιρροή συμβουλευτικής Επιτροπής του διακυβερνητικoύ Συμβουλίου για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Στο Συμβούλιο αυτό  συμμετέχουν εκπρόσωποι από 47 χώρες και    βρίσκεται στην υπηρεσία του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Ο Χασάν Τραντ εξελέγη επίσης επί κεφαλής  της ομάδας για τα δικαιώματα του ανθρώπου της περιοχής του Ειρηνικού και της Ασίας, της οποίας οι χώρες δεν εφαρμόζουν την παγκόσμια Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του ΟΗΕ.
Το παράλογο του διορισμού στην τόσο νευραλγική θέση του Σαουδάραβα διπλωμάτη, τον οποίο αποκάλυψε η οργάνωση Παρατηρητήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον ΟΗΕ,  είναι ότι εκπροσωπεί τη χώρα, που εφαρμόζει αυστηρά τον ισλαμικό νόμο (Σαρία) και είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι απολύτως  παράλογο ο Τραντ να καλείται λ.χ. να προπαγανδίσει υπέρ της κατάργησης της ποινής του θανάτου, την ώρα που ο ίδιος έχει δηλώσει: «Η ποινή του θανάτου είναι νόμιμο μέτρο του δικαιώματος στη ζωή και του συμφέροντος της κοινότητας…».
Η ομοσπονδιακή κυβερνητική Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Θρησκευτική Ελευθερία τοποθετεί τη Σαουδική Αραβία σε μια από τις υψηλότερες  θέσεις στον κατάλογο των χωρών που παραβιάζουν τη θρησκευτική ελευθερία. Πιο συγκεκριμένα η εν λόγω Επιτροπή στην έκθεση της για το 2015, περί της θρησκευτικής ελευθερίας, κατατάσσει τη Σαουδική Αραβία στις οκτώ χώρες με τις χειρότερες συνθήκες θρησκευτικής ελευθερίας. Οι υπόλοιπες επτά είναι: Βιρμανία, Κίνα, Ερυθραία, Βόρεια Κορέα, Σουδάν, Τουρκμενιστάν και Ουζμπεκιστάν. Στη Σαουδική Αραβία δεν επιτρέπεται η ύπαρξη ναών άλλης θρησκείας, ούτε η ανοικτή παρουσίαση με οποιονδήποτε τρόπο της διαφορετικής θρησκευτικής πίστεως. Απαγορεύονται  ακόμη και οι κατ΄ οίκον συναθροίσεις, που έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα.
Σημειώνεται ότι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αρνήθηκαν να δεχθούν στο έδαφός τους πρόσφυγες από τη Συρία και από άλλες χώρες, παρά το ότι στη μεγίστη πλειονοψηφία τους αυτοί είναι σουνίτες μουσουλμάνοι.
Παράλληλα ο Πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ-Τζααφάρι, κατήγγειλε για μεροληψία τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών στον βρώμικο πόλεμο στη Συρία δηλώνοντας ότι:
“ Οι πιο διαβόητοι χορηγοί της τρομοκρατίας (σύμμαχοι που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία) κατέχουν τώρα τις πιο καίριες θέσεις στον ΟΗΕ . Την προεδρία της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει η Ιορδανία, ο Πρόεδρος του Πολιτισμικού φόρουμ είναι από Κατάρ, το Κέντρο των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία, και η Τουρκία θα φιλοξενήσει την πρώτη Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ”.

Πηγή: http://eleftheriakos.gr/