Ανοιχτή Συνέλευση-Ενημέρωση

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου και ώρα 16:00 καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση – ενημέρωση ως αναφορά την εκκένωση της κατάληψης UTOPIA A.D και τις επόμενες κινήσεις. Στον χώρο της κατάληψης.

συνέχεια

Ανακοίνωση ως αναφορά τα ψέματα της δαπ-νδφκ

Μετά την εκκένωση και καταστροφή του χώρου όπου στεγάζετε η κατάληψη μας UTOPIA A.D.,  τα παιδάκια της κυβερνητικής φοιτητικής παράταξης, η λεγόμενη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (Δεν Αρνηθήκαμε Ποτέ Να Δημιουργήσουμε Φασιστικό Καθεστώς), προέβησαν σε πανηγυρική ανακοίνωση ως αναφορά την εκκένωση, μιλώντας για γκετοποίηση, επιστροφή στην κανονικότητα και δηλώνουν υποκριτικά πως η πρότασή τους για την κατάργηση του ασύλου έγινε με μόνο γνώμονα την επιστροφή των σχολών στους φοιτητές, στους καθηγητές και το προσωπικό τους!

Εμείς θέλουμε να δηλώσουμε προς όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, καθώς και τις καθηγήτριες, τους  καθηγητές και το προσωπικό,  πως η κανονικότητα του κράτους και της ακροδεξιάς νεοφιλελεύθερης  κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και του ποιμνίου αυτής,  δεν επέστρεψε ούτε και πρόκειται να επιστρέψει.

Η κανονικότητα των πανεπιστημίων είναι αλληλένδετη με τις καταλήψεις στις οποίες στεγάζουμε τις ιδέες και τις επιθυμίες μας. Συμμετέχουμε στους αγώνες για την αναβάθμιση της παιδείας, έτσι  ώστε να είναι προσβάσιμη η μόρφωση για όλους δωρεάν και όχι για τους λίγους εκλεκτούς. Γνωρίζουμε πως η δράση μας όλα αυτά τα χρόνια από το 2003 ενοχλεί συγκεκριμένους ανθρώπους γιατί προάγουμε την αυτοοργάνωση, την αυτοδιαχείριση, την αξιοπρέπεια και όχι την υποταγή στην ιεραρχία, τις ανισότητες και τα ρουσφέτια του συστήματος που συντηρούν οι συγκεκριμένοι.  

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι μας στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και στην τοπική κοινωνία. Είμαστε παρόντες σε όλους τους τοπικούς αγώνες, ενώ παράλληλα πραγματοποιούμε δεκάδες εκδηλώσεις, προβολές και συναυλίες προάγοντας την αυτοοργάνωση. Έξω από το στέκι του “τρόμου”,  στο κιόσκι το οποίο φτιάξαμε, καθημερινά κάθονταν δεκάδες φοιτήτριες και φοιτητές, ενώ στο γήπεδο μπάσκετ το οποίο συντηρήσαμε (γραμμές, διχτάκια) όποτε το επιτρέπει ο καιρός δεκάδες νέοι άνθρωποι ντόπιοι και φοιτητές παίζουν μέχρι και μεταμεσονύκτια, δίνοντας και αυτοί με τον τρόπο τους ζωντάνια στα πανεπιστήμια αποδεικνύοντας πως ούτε γκετοποίηση υπάρχει, ούτε τραμπουκισμοί, ούτε φόβος.

Οι μόνοι τραμπούκοι στα πανεπιστήμια είναι οι υπάλληλοι  της δαπ-νδφκ  οι οποίοι παραβρίσκονται σε κάθε γενική συνέλευση και εκλογές, τραμπουκίζοντας όποιον τους υποδεικνύουν οι αρχηγοί της κυβερνητικής φοιτητικής παράταξης (δαπ-νδφκ). Το μόνο που υπερασπίζετε η δαπ-νδφκ, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις η καταστολή και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με μόνο γνώμονα την κομματική γραμμή.

Φυσικά αυτά τα ευαισθητοποιημένα παιδάκια που δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω για τα δικαιώματά τους, δεν βγάζουν ούτε κουβέντα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις εστίες, το λίγο φαγητό αμφιλεγόμενης ποιότητας -η λέσχη σίτισης των εστιών δίνει ταπεράκια φαγητού μαγειρεμένο αλλού γιατί οι εγκαταστάσεις κρίθηκαν ακατάλληλες- τις σχολές που εδώ και πάνω από δεκαπέντε χρόνια στεγάζονται σε προκάτ ενώ τα κτίρια της παλιάς νομικής και ο προαύλιος χώρος βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Αντί αυτού πανηγυρίζουν για την κατάργηση του ασύλου.  Αυτοί που φοβούνται να περάσουν από το προαύλιο της παλιάς νομικής μάλλον θα χουν κάποιο λόγο οπότε καλά κάνουν και φοβούνται.

Φημολογείται πως έχουμε δημοκρατία, άρα δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης  του ασύλου και πως δεν εμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Ένας κατειλημμένος χώρος στα πανεπιστήμια (μιας και μιλάμε για πανεπιστήμια) στεγάζει συγκεκριμένες πολιτικές ιδέες και από αυτές ζωντανεύει. Η εκκένωσή του, πόσο μάλιστα και η καταστροφή του, συνιστούν κατάλυση της δημοκρατίας. Άρα για ποια δημοκρατία μιλάμε; Για ποια κανονικότητα;  

Στη δική μας κανονικότητα η κατάληψη του Αναρχικού Στεκιού UTOPIA A.D αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των σχολών της παλιάς νομικής και οι Αναρχικές ιδέες αναπόσπαστο κομμάτι του φοιτητικού κινήματος. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΜΠΡΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.

συνέχεια

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2020 UTOPIA A.D. ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και τώρα βρεθήκαμε στην παλιά νομική για την καθιερωμένη αλλαγή του έτους. Μπορεί οι πρυτανικές αρχές να εκκένωσαν την κατάληψή μας για να “αξιοποιήσουν” τον χώρο, αφήνοντας μόνο ντουβάρια αλλά αυτό δεν σταματά την ύπαρξη και την δράση μας. Έως ότου μας επιστραφούν τα πράματα που είχαμε στο στέκι εμείς θα συνεχίζουμε να οικειοποιούμαστε τους διπλανούς χώρους μέχρι να φτιάξουμε τον δικό μας ή οι πρυτανικές αρχές να εκκενώσουν τα διπλανά γραφεία και αίθουσες με τον ίδιο τρόπο που κατέστρεψαν το Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.

Δύναμη σε όλους τους καταληψίες που δέχονται την επίθεση του κράτους.

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.

συνέχεια

Ενημέρωση απο την εκκένωση της κατάληψης UTOPIA A.D.

Σήμερα το πρωί 27/12 η κατάληψη Utopia A.D. εκκενώθηκε  (δεν υπήρχαν άτομα μέσα) από συνεργείο δέκα ατόμων οι οποίοι ήρθαν με μία κλούβα χωρίς διακριτικά κάποιας υπηρεσίας ή εταιρίας. Ξήλωσαν κυριολεκτικά τα πάντα από αφίσες μέχρι και τον ηλεκτρολογικό πίνακα, τις πόρτες και τα παράθυρα. Το μίσος τους για το στέκι ήταν τέτοιο που σβήσανε ακόμα και την αντιφασιστική ζωγραφιά που είχε από έξω και την επωνυμία. Μόλις μάθαμε για την εκκένωση πήγαμε στην πρυτανεία με σκοπό να βρούμε τον πρύτανη ο οποίος απουσίαζε. Ψάξαμε για κάποιον από την τεχνική υπηρεσία και βρήκαμε τον υπεύθυνο. Μας είπε πως ο ίδιος δεν ήξερε για την εκκένωση καθώς το συνεργείο δεν ήταν της τεχνικής υπηρεσίας αλλά εξωτερικού εργολάβου,  κάτι που σημαίνει πως ενδεχομένως να υπήρχαν και ασφαλίτες ανάμεσα σε αυτά τα δέκα άτομα.

Αυτή η κίνηση έρχεται να συμπληρώσει την πρώτη απόπειρα εναντίον μας στις 18 Νοέμβρη μετά από εντολή του αντιπρύτανη Φώτη Μάρη. Η εκκένωση τότε αποφεύχθηκε λόγο της άμεσης και δυναμικής κινητοποίησης συντρόφων/ισσων και αλληλέγγυου κόσμου. (ΚΕΙΜΕΝΟ)

Σήμερα λίγες ώρες μετά την εκκένωση σαν πρώτη κίνηση μπήκαμε σε διπλανό  γραφείο και το διακοσμήσαμε με αφίσες.

Είναι πλέον ξεκάθαρο για εμάς πως υπεύθυνοι για την εκκένωση είναι οι πρυτανικές αρχές με πρωτεργάτες τον αντιπρύτανη Φώτη Μάρη  και τον πρύτανη Αλέξανδρο Πολυχρονίδη.  Την τελευταία φορά που εκκενώθηκε ο χώρος ήταν το 2009 και ανακαταλήφθηκε την ίδια μέρα πάλι επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Μετά από 10 χρόνια και αφού οι συνθήκες είναι ευνοϊκές μετά την αντιαναρχική και αντικαταληψιακή εκστρατεία των φασιστών της Ν.Δ., η νέα πρυτανική αρχή βρίσκει την ευκαιρία να μας εκκενώσει εν μέσω εορτών που οι σχολές είναι κλειστές. 

Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση δεν πρόκειται να σταματήσει την πολιτική μας δράση και μέσα στα πανεπιστήμια. Δεν θα απαλλαγούνε τόσο εύκολα από την παρουσία μας. Βρισκόμαστε και δραστηριοποιούμαστε σε αυτόν τον χώρο 16 χρόνια και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Για κάθε εξέλιξη θα υπάρχει ενημέρωση.

Έχουμε πόλεμο με το κράτος και όποιος δεν το παραδέχεται εθελοτυφλεί. Αλληλεγγύη σε όλα τα συντρόφια και τις καταλήψεις που δέχονται την καταστολή. Το κράτος έρχεται πρώτα για τους αναρχικούς, μετά θα έρθει για όλους.

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.

συνέχεια

Εκκένωση της κατάληψης Utopia A.D.

Σήμερα το πρωί η κατάληψη εκκενώθηκε ενδεχομένως απ το πανεπιστήμιο. Δεν υπήρχαν σύντροφοι μέσα.Το συνεργείο που ήρθε απαρτιζόταν από δέκα άτομα με κλούβα χωρίς επωνυμία και ενδεχομένως να υπήρχαν και ασφαλίτες. Ξήλωσαν τα πάντα, κουφώματα (πόρτες και παράθυρα) ηλεκτρολογικός πίνακας μέχρι τα καλώδια και τις λάμπες. Το μίσος τους για το στέκι ήταν τέτοιο που σβήσανε ακόμα και την αντιφασιστική ζωγραφιά και την επωνυμία. Εμείς ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να φύγουμε από τα πανεπιστήμια γιατί αυτόες ο χώρος είναι το φυσικό μας περιβάλλων. ΔΕΝ θα απαλλαγείτε από εμάς.  

συνέχεια