Ένας χρόνος χωρίς τον Ζακ

21/09/18 – 21/09/19 Ένας χρόνος χωρίς τον Ζακ.

Νοικοκυραίοι μαζί με μπάτσους σκότωσαν το διαφορετικό. Δεν ήταν αυτοδικία ήταν κοινωνικός κανιβαλισμός. Ήταν η ουσία αυτής της κοινωνίας. Ας Την Καταστρέψουμε.

συνέχεια

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ

6 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική συμμορία της χρυσής αυγής και οι ναζί βρίσκονται πλέον εκτός βουλής και αισθητά αποδυναμωμένοι, μετά και από τις συνεχείς ήττες από τον αναρχικό χώρο και το αντιφασιστικό κίνημα γενικότερα καθώς δεν τους επιτράπηκε καμία δημόσια εμφάνιση παρά μόνο με ισχυρή αστυνομική προστασία. Παρ’ όλα αυτά  η φασιστική απειλή παραμένει αφού οι ψηφοφόροι των ναζί και συνένοχοι στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν εξαφανίστηκαν έτσι απλά, ήταν είναι και θα συνεχίσουν να είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας όσο το υπάρχον σύστημα λειτουργεί.

            Οι Έλληνες φασίστες συνεχίζουν να εκπροσωπούνται στη βουλή αυτή την φορά από τους συνομωσιολόγους, χουντοβασιλικούς της “ελληνικής λύσης” του ερωτευμένου με τον Πούτιν Κυριάκο Βελόπουλο. Επίσης ο φασιστικός κορμός εκπροσωπείτε και στην κυβέρνηση από τους πρώην βουλευτές του λα.ο.σ μέχρι τον Δένδια, Σαμαρά, Χρυσοχοΐδη, αλλά και τους καινούριους ακραίους νεοφιλελέυθερους υπουργούς των οποίων η ρητορική δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή των φασιστών.

Οι φασιστικές δολοφονίες ΔΕΝ πρέπει να ξεχαστούν είτε έγιναν από οργανωμένες ναζιστικές συμμορίες είτε από μεμονωμένους ναζί είτε από φασίστες κοινωνικούς κανιβάλους όπως αυτούς που με την βοήθεια των μπάτσων και πλήθος θεατών δολοφόνησαν τον Ζάκ Κωστόπουλο. Ο Αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να είναι και αντικρατικός και εναντία στο σύστημα που τον γεννά.

(περισσότερα…)
συνέχεια

ΚΟΜΟΤΗΝΗ:Ενημέρωση από το διήμερο αλληλεγγύης στη Ροζάβα

ΚΟΜΟΤΗΝΗ:Ενημέρωση από το διήμερο αλληλεγγύης στη Ροζάβα στο πλαίσιο της διεθνιστικής καμπάνιας riseup4rojava.

6/9 Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέματα

1. Ενημέρωση για τις εξελίξεις στη Ροζάβα και το Μπακούρ 2.Οι βίαιες επαναπροωθήσεις Κούρδων και Τούρκων πολιτικών προσφύγων
στον Έβρο και τα σημαινόμενα τους.

Μίλησε σύντροφος του ΕΣΔΑ (Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης) και υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με σύντροφο από τα επαναστατημένα εδάφη της Ροζάβα.

7/9 Πραγματοποιήθηκα μικροφωνική και μοίρασμα κειμένων (του στεκιού και μετάφραση κειμένου για τις τελευταίες εξελίξεις). Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική και με ενδιαφέρων. Η παρέμβαση κράτησε σχεδόν δύο ώρες και στήριξε με την συμμετοχή της και δικό της πανό η ΑΚ Κομοτηνής.

(περισσότερα…)
συνέχεια

ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ-ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ-ΔΙΑΤΑΡΑΣΟΥΜΕ

Ιστορικό και γενική εικόνα: Διεθνείς Ημέρες Δράσεις της καμπάνιας “Riseup4Rojava” στις 6&7 Σεπτεμβρίου 2019.

                Από τις αρχές του Ιουλίου, η καμπάνια “Riseup4Rojava” κινητοποιείται για διεθνείς ημέρες δράσεις στις 6&7 Σεπτεμβρίου. Με κεντρικό σύνθημα «Αποκλείουμε, Καταλαμβάνουμε, Διαταράσσουμε» έχει καλέσει σε πολύμορφες δράσεις ενάντια σε εταιρείες άμυνας, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλους που βγάζουν κέρδος από τον πόλεμο, οι οποίοι στηρίζουν το τουρκικό φασιστικό κράτος και τα επεκτατικά τους σχέδια στο Κουρδιστάν , στέλνοντας όπλα ή μέσω επενδύσεων.

                Το “Riseup4Rojava” με αυτοπεποίθηση ανακοινώνει : «Θα καταλάβουμε, θα διαταράξουμε και θα μπλοκάρουμε μέρη στις χώρες μας τα οποία συνεργάζονται στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά με τον τουρκικό φασισμό».

                Η καμπάνια επίσης αναφέρεται στον Γερμανό διεθνιστή Andrea Wolf. Ο αντάρτης – μαχητής Andrea Wolf, ο οποίος “έπεσε” στην μάχη ενάντια στο τουρκικό κράτος το 1998, έκανε μία δήλωση σε ένα γράμμα γραμμένο στα βουνά του Κουρδιστάν την 1 Μάη 1997: «Εύχομαι να υπήρχαν κινήματα στις μητροπόλεις που θα επιτίθονταν σε αυτόν τον πόλεμο κάνοντάς τον αδύνατο. Απλά κόψτε τον ανεφοδιασμό».

                Ένα απόσπασμα από το κάλεσμα για τις ημέρες δράσεις αναφέρει: «Από τότε 22 χρόνια έχουν περάσει. 22 χρόνια στα οποία αμέτρητοι άνθρωποι στον Κουρδιστάν και την Τουρκία βομβαρδίστηκαν, και εκτελέστηκαν από όπλα του ΝΑΤΟ και των δυτικών κρατών. 22 χρόνια στα οποία εταιρείες όπως η Rheinmetall, η Lockhead Martin, η Leonardo και η SAAB και τράπεζες όπως η Credit Suisse και η Γερμανική Τράπεζα, κέρδισαν δισεκατομμύρια από τον θάνατο, την δυστυχία και τον αφανισμό των ανθρώπων. 22 χρόνια στα οποία ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να πυροβολεί και το ΝΑΤΟ και τα Δυτικά κράτη προμηθεύουν τα πυρομαχικά».

                Το κάλεσμα συνεχίζει: «Επειδή ο πόλεμος στο Κουρδιστάν δεν ξεκινάει κάπου αλλά στο κατώφλι μας. Ξεκινάει στα εργοστάσια πυρομαχικών και τα οπλοστάσια, στα γραφεία των τραπεζών και των πολιτικών κομμάτων, και στα συνέδρια και τις συναντήσεις των υποκριτικών κυβερνήσεων και του ΝΑΤΟ».

                Το ευρύ πεδίο των προγραμματισμένων διαμαρτυριών και των αμοιβαίων παραπομπών πέρα από τα εθνικά σύνορα, φαίνεται στις ποικίλες προετοιμασίες για τις Ημέρες Δράσεις και αντανακλά τον διεθνή χαρακτήρα της καμπάνιας “Riseup4Rojava”.

 Οι προσκείμενες οργανώσεις στην καμπάνια σχεδιάζουν τις ακόλουθες κινητοποιήσεις:

(περισσότερα…)
συνέχεια

Πανό Αλληλεγγύης με τις εκκενωμένες καταλήψεις στα Εξάρχεια

Ως μια πρώτη ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης με τις εκκενωμένες καταλήψεις στα Εξάρχεια, τους μετανάστες και τους διωκόμενους συντρόφους, τοποθετήσαμε πανό στο κέντρο της Κομοτηνής.

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

συνέχεια